Rust in je mailbox: Inbox Zero

Ben je ook het overzicht in je mailbox kwijt? Puilt je mailbox uit van berichten waar je eigenlijk nog op moet reageren, taken die je nog uit moet voeren en heel veel mails die helemaal niet zo belangrijk zijn? Dan kan Inbox Zero je helpen om de controle over je email weer terug te krijgen.

In dit artikel zal ik de methode toelichten en een simpele manier laten zien om het in gebruik te nemen. Daarnaast zal ik een aantal tips delen die je mailbox overizchtelijker maken en je meer rust in je hoofd geven omdat je meer focus kunt hebben.

Continue reading “Rust in je mailbox: Inbox Zero”

Software ontwikkeling: Een schematische weergave

Het maken van goede software staat of valt bij een goed proces om tot die goede software te komen. Hierbij zijn verschillende methodieken bruikbaar, waarbij agile en waterval veel voorkomen. Bij beide methodieken zijn verschillende fasen van software engineering te ontdekken die sequentieel (waterval) of meer iteratief (agile) uitgevoerd worden. Deze fases zijn Analyse, Ontwerp, Implementatie en Testen. Mijn collega Bas Michielsen heeft hier een aantal artikelen over geschreven die in deze fasen onderverdeeld zijn (zie https://www.bazzz.nl/)

Er zijn inmiddels bijna evenveel methodes om software gestructureerd te maken dan dat er projecten zijn. Denk hierbij aan de UML flow, C4 model, Kruchten 4+1, enzovoorts. Al deze methodieken hebben met elkaar gemeen dat er op een gestructureerde manier via een aantal diagrammen software ontworpen wordt. Sommige diagrammen komen in bijna elke methode wel terug – zoals bijvoorbeeld klassendiagrammen – en weer anderen komen minder terug, of zijn onder verschillende termen bekend – zoals bijvoorbeeld conceptueel model.

Om kennis te maken met software engineering wordt vaak gekozen voor een subset van deze diagrammen, die voor de verschillende fases voldoende basis geven. In dit artikel zal ik een overzicht geven van een aantal van deze onderdelen die in deze fases terug kunnen komen en hoe deze samenhangen. Het is hierbij belangrijk te beseffen dat dit niet DE waarheid is, maar een mogelijke manier om hiernaar te kijken. [1]Afhankelijk van de complexiteit en het type project wat je doet kunnen er onderdelen bijkomen of weggelaten worden. Je bent vrij hierin keuzes te maken, het is wel handig om te zorgen dat hierbij een … Continue reading

Continue reading “Software ontwikkeling: Een schematische weergave”

Voetnoten

Voetnoten
1 Afhankelijk van de complexiteit en het type project wat je doet kunnen er onderdelen bijkomen of weggelaten worden. Je bent vrij hierin keuzes te maken, het is wel handig om te zorgen dat hierbij een duidelijke onderbouwing is en het geheel aan onderdelen een duidelijk verhaal vertelt.